الممبار او الفوراغ او الاعماء على الطريقة المصرية ... بالصور
كاتب الموضوع
رسالة
ornina رئيس الأقسام العامة وقسم الصور
عدد المساهمات : 546 تاريخ التسجيل : 22/10/2011
موضوع: الممبار او الفوراغ او الاعماء على الطريقة المصرية ... بالصور الإثنين أبريل 16, 2012 3:27 pm
الممبار او الفوراغ او الاعماء على الطريقة المصرية ... بالصور
هنعمل الممبار او الفوراغ او الاعماء بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل
الحشوه تختلف من شخص لاخر إذا الممبار ضانى يدخل فى الحشو لحمه مفرومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات انما فى الممبار البقرى خليط من الطماطم المسبكه او صلصه بصل مقطع شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر ارز مصرى غير منقوع طماطم مقطعه مكعبات صغيره - زيت شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى
(((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))
نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناسب
مش ضروري ربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطراف
طبعا ده جزء من الممبار
نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح
نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماء علشان التحمير
نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوانب حتى يكتسب اللون الذهبى ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزائد
وده شكله النهائى
وده من الداخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل
وصحة وهنا
الممبار او الفوراغ او الاعماء على الطريقة المصرية ... بالصور