بيسان عضو سوبر نشيط
عدد المساهمات : 190 تاريخ التسجيل : 12/02/2012
| موضوع: طريقة عمل "فتة داود باشا" تقديم الشيف أحمد شلبى السبت مارس 24, 2012 6:35 am | |
| طريقة عمل "فتة داود باشا" تقديم الشيف أحمد شلبىفتة داود باشا المقادير: نصف كيلو أرز مصري ناضج نصف كيلو لحمة مفروم (كباب) بصلة مبشورة نص واحد ثوم مفروم حزمة بقدونس مفروم 1 فلفل حار كسبرة خضراء صلصة طماطم خل خبز بلدى محمص فى الفرن كمون ملح وفلفل
الطريقة: نمزج كل من اللحم المفروم مع الثوم المفروم والبصلة المبشورة والبقدونس والكسبرة والفلفل الحار والملح والكمون فى طبق كبير بعدها نقوم بعمل كرات صغيرة من اللحم ، ونرصها فى صينية ، وندخلها الفرن مدة 15 دقيقة حتى تمام النضج.
وبعدها نضع الثوم فى مقلاة على النار حتى الاحمرار، وبعدها نضيف الخل مع التحريك ، ثم نضيف صوص الطماطم والملح والفلفل مع التقليب ونرفع الخلطة من على النار نقوم بترتيب مكونات الطبق ، وهى عيش بلدى (خبز) محمص وفوقه الأرز المصرى الناضج ، وبعدها داود باشا (كور الكفتة)، وفى النهاية صوص الفتة الأحمر، ويتم التزيين بالبقدونس المفروم.
| |
|