همسة حب مشرف
عدد المساهمات : 471 تاريخ التسجيل : 29/02/2012
| موضوع: الطبخ بالبخار .. توفير في الوقت والمال وزيادة في القيمة الغذائية - Steam cooking .. Saving time, money and increase the nutritional value الأربعاء أغسطس 07, 2013 5:30 am | |
| It's one of the best cooking methods known .. They provide more than two-thirds of the time required to cook the food in the normal routes
So it keeps more on the nutritional value of foods by minimizing the exposure time to heat the food, as well as in the use of energy saving
And with the development of safer types of pressure cookers have become an ideal choice for this method to cook fast and healthy.
How is cooking food quickly in this manner while maintaining the nutritional value?
انها من أفضل طرق الطبخ المعروفة .. فهي تعمل على توفير أكثر من ثلثي الوقت المطلوب لطبخ الطعام في الطرق العادية لذلك فهي تحافظ بشكل أكبر على القيمة الغذائية للأطعمة عن طريق التقليل من وقت تعرض الطعام للحرارة وكذلك في استخدامها توفير للطاقة و مع تطور أنواع أكثر أمانا من طناجر الضغط اصبحت هذه الطريقة خيارا مثاليا لطبخ سريع و صحي.
كيف يتم طبخ الطعام بسرعة بهذه الطريقة مع الحفاظ على القيمة الغذائية؟
1-Supports the principle of steam cooking to raise the temperature of boiling water into the pot of 100 to 116 ° C and thus retain a larger amount of heat inside without water loss from the food
2-Steam cooking makes the flavor more concentrated in the food while preserving the nutrients , especially vitamins because the time used in the cooking process is shorter compared to other cooking methods
3-Disadvantage of this method is that it does not allow tasting or shed a look at the food but must wait until the completion of the cooking process as they are not suitable for all kinds of food , but they are ideal for the preparation of gravy using chicken or meat, soups and cooking legumes , grains and vegetables
- يعتمد مبدأ الطبخ بالبخار على رفع درجة حرارة غليان الماء داخل الطنجرة من 100 الى 116 درجة مئوية و بذلك يتم الاحتفاظ بكمية أكبر من الحرارة بالداخل دون فقد الماء من الطعام
- الطبخ بالبخار يجعل النكهة في الطعام مركزة أكثر مع الحفاظ على العناصر الغذائية خاصة الفيتامينات لأن الوقت المستخدم في عملية الطبخ اقصر بالمقارنة مع طرق الطبخ الأخرى
- عيب هذه الطريقة هو أنها لا تسمح بتذوق أو االقاء نظرة على الطعام و انما يجب الانتظار لحين الانتهاء من عملية الطبخ كما أنها لا تصلح لجميع أنواع الطعام و لكنها مثالية لتحضير المرق باستخدام الدجاج أو اللحوم و الشوربات و طبخ البقول و الحبوب و الخضار
| |
|